مدارس سمپاد یا همان تیزهوشان با هدف شناسایی دانش‌آموزان مستعد و پرورش آنها به‌منظور افزایش نیروی انسانی کارآمد در جامعه تأسیس شده است. براین‌اساس، یک آزمون ورودی برای دانش‌آموزان پایه هفتم و یک آزمون تکمیل ظرفیت برای ورود دانش‌آموزان پایه دهم به مدارس سمپاد هر سال برگزار می‌شود

این آزمون یکی از دغدغه های اولیا و دانش آموزان پایه ششمی و نهمی است که می خواهند در مدارس با کیفیت و امکانات آموزشی بالا تحصیل کنند تا احتمال قبولی بیشتری را در کنکور برای تحصیل در رشته دلخواهشان در یک دانشگاه معتبر و خوب داشته باشند. چراکه طبق آمار منتشر شده از کنکور سال های اخیر،  ۷۰ درصد رتبه‌های برتر کنکور ۹۸ در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی دانش‌آموزان مدارس سمپاد بوده‌اند، سهم غیردولتی‌ها ۱۴ درصد و نمونه دولتی‌ها ۱۳ درصد بوده است. در کنکور سال ۹۹، ۶۷ درصد رتبه‌های برتر برای مدارس سمپاد، ۱۸ درصد غیردولتی و ۱۰ درصد مدارس نمونه دولتی بوده‌اند و اما در کنکور 1400، عمده داوطلبانی که موفق به کسب رتبه‌های برتر شده‌اند ابتدا از مدارس تیزهوشان و سپس مدارس غیردولتی و نمونه دولتی هستند به گونه‌ای که از بین 30 نفر رتبه برتر گروه‌های تجربی، ریاضی و انسانی، 20 نفر دانش‌آموزان مدارس سمپاد هستند، 5 دانش‌آموز از مدارس غیردولتی و سه دانش‌آموز از مدارس نمونه‌دولتی هستند.

احتمال قبولی در آزمون تیزهوشان ۱۴۰۱

براساس گفته‌های مسئولان سازمان ملی پرورش استعداد درخشان، عرف پذیرش دانش آموزان با استعداد درخشان در جهان بین ۱.۶۰ تا ۲ درصد است که ایران هم از همین قاعده پیروی می‌کند. در سال ۱۴۰۰، ۳۳۰ هزار و ۶۱۶ دانش‌اموز پایه هفتم و نهم از سراسر کشور در آزمون سمپاد شرکت کردند که ۲۹ هزار و ۲۰۲ نفر در مدارس سمپاد پذیرفته شدند اما در سال ۱۴۰۱، ۲۹۰ هزار دانش‌آموز پایه هفتم و دهم در آزمون ورودی مدارس سمپاد ثبت‌نام کرده‌اند که از این میان ۱۹۰ هزار ثبت نامی‌ها در پایه هفتم و ۱۰۴ هزار و ۵۰۰ ثبت‌نامی مربوط به  پایه دهم است. و با توجه به ظرفیت پذیرش مدارس سمپاد و طبق بیان رییس سازمان ملی استعداد های درخشان ۱۲ هزار و ۹۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان در پایه دهم و ۱۸ هزار و ۳۰۰ نفر در پایه هفتم پذیرفته‌ می‌شوند. به این ترتیب در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم ۱۴۰۱ احتمال قبولی ۱۰ درصد و در آزمون تیزهوشان نهم به دهم ۱۴۰۱ احتمال قبولی ۱۳ در صد می‌باشد. این آمار نشان می‌دهد که از هر ده داوطلب یک نفر شانس قبولی در این آزمون را دارد.

آمار مشارکت و قبولی آزمون تیزهوشان ۱۴۰۱

منابع آزمون تیزهوشان ۱۴۰۱

منابع آزمون تیزهوشان ششم به هفتم ۱۴۰۱ ۱۲۰ سوال از استعداد تحلیلی و دقت و تمرکز در قالب دو دفترچه می‌باشد که دو سوم امتیاز کل آزمون ورودی پایه هفتم، مربوط به دفترچه شماره یک و یک سوم امتیاز کل آزمون مربوط به دفترچه شماره دو می باشد و منابع آزمون تیزهوشان نهم به دهم ۱۴۰۱ نیز شامل دو دسته می‌شود: استعداد تحلیلی و استعداد تحصیلی( دروس قرآن و پیام‌های آسمانی، فارسی، ریاضی، علوم اجتماعی و علوم‌تجربی ) 

برای بسیاری از دانش‌آموزان و اولیا ممکن است سوالاتی در مورد معیارقبولی آزمون تیزهوشان پیش‌ بیاید به عنوان مثال برای قبولی در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم و یا آزمون تیزهوشان نهم به دهم  برای هر درس چند درصد بزنیم؟ چه ترازی را برای پذیرش مدرسه سمپاد منتخب خودمان باید کسب کنیم؟ و سوالات بسیاری که با خواندن این مقاله قرار است پاسخ آنها را بیابید.

بودجه بندی آزمون تیزهوشان نهم به دهم ۱۴۰۱

معیار قبولی در مدارس تیزهوشان

یک تصورغلط بین داوطلبان آزمون تیزهوشان وجود دارد؛ اینکه سمپاد هر ساله نمره ثابتی را برای قبولی در مدارس تیزهوشان مشخص می‌کند و دانش‌آموزان با کسب آن نمره می توانند به این مدارس راه یابند. اما همانطور که گفتیم این یک فرضیه اشتباه است چراکه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان بعد از تصحیح برگه‌های پاسخ شما از بالاترین نمره تا پایین ترین نمره کسب شده را به ترتیب لیست کرده و با توجه به ظرفیت پذیرش مدارس تیزهوشان سراسر کشور که هنگام ثبت نام آزمون قید شد، اسامی قبول شدگان را اعلام می کند.

تراز قبولی در آزمون تیزهوشان

تراز قبولی در آزمون تیزهوشان یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای پیش بینی شانس قبولی داوطلبان است. چراکه تراز قبولی آزمون تیزهوشان بستگی به سطح سوالات و همچنین عملکرد داوطلبان دارد. در سال های اخیر تراز یا نمره قبولی برای هر مدرسه در سطح کشور متفاوت بوده است. این نکته مهم هم فراموش نکنیم که کسب رتبه و تراز حوب در آزمون تیزهوشان فقط با بهره گیری از برترین منابع آزمون تیزهوشان میسر خواهد بود. اما اگر با مفهوم تراز هنوز آشنا نیستید قبل از خواندن ادامه مقاله پیشنهاد می کنیم حتما ویدیو زیر را تماشا کنید. دکتر علیرضا نعمت زاده مشاور ارشد آکادمی تیزلاین در این ویدیو با بیانی ساده هر آنچه که باید در مورد تراز بدانید را توضیح داده اند.

بسیاری از دانش‌آموزان پس از شرکت در آزمون‌های هماهنگ کشوری و شبیه ساز تیزهوشان و یا حتی بعد از شرکت در آزمون تیزهوشان سعی می‌کنند تا درصد ها و تراز خود را براورد کرده و وضعیتشان را بسنجند تا ببیند احتمال قبولی‌شان در آزمون تیزهوشان چقدر است.

دانلود دفترچه آزمون های تیزهوشان ششم به هفتم از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰

دانلود دفترچه آزمون های تیزهوشان نهم به دهم از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰

درصد قبولی در آزمون تیزهوشان و نحوه محاسبه آن

تراز لازم برای قبولی در تیزهوشان ششم و نهم، بر اساس درصدها مشخص خواهد گردید. درصدها در هر درس با استفاده از تعداد جواب‌ های صحیح و تعداد جواب‌ های غلط و همچنین ضریب هر درس مشخص می‌ گردد. از آنجایی که آزمون تیزهوشان دارای نمره منفی است (یعنی هر پاسخ غلط یک نمره منفی، هر پاسخ صحیح دارای 3 نمره مثبت و هر سوال بدون جواب بدون تاثیر ) و همچنین هر درس در آزمون تیزهوشان نهم به دهم ضریب مختص به خود را دارد برای محاسبه درصد هر درس از فرمول زیر استفاده می‌شود.

محاسبه درصد در آزمون تیزهوشان

درصدهای لازم برای قبولی در تیزهوشان را تقریباً می‌ توان در هر درس درصدهای بالای 70 درصد دانست. البته، این مورد در هر سال بسته به نوع سؤالات و رقابت شرکت‌کنندگان و … می‌تواند متفاوت باشد. اما در کل می‌توان گفت این درصدها به صورت میانگین می‌تواند تراز لازم برای قبولی در تیزهوشان نهم و ششم را برای شما رقم بزند.

دانش‌اموزان هنگام ثبت نام آزمون ورودی تیزهوشان مدارس منتخب خود را اولویت بندی کرده‌اند. همانطور که گفتیم تراز قبولی هر مدرسه در هر استان متفاوت است بنابراین دانش‌اموزان می توانند با دانستن کف قبولی مدارس درسال‌های گذشته شانس قبولی خود را تخمین بزنند و برای دستیابی به آن تراز برنامه ریزی دقیقی کنند. اما به زبان ساده تر هرچه تراز شما در آزمون بالاتر باشد شانس قبولی شما نیز بیشتر خواهد بود.

البته داشتن یک تراز مشابه با پذیرفته شدگان سال های گذشته به هیچ عنوان تضمین کننده قبولی داوطلبان در سال های آینده نخواهد بود و تنها می توان بر اساس آن بازه تقریبی پذیرفته شدن را پیش بینی نمود.

با توجه به کارنامه تیزهوشان ششم به هفتم و نهم به دهم  دانش آموزان در آزمون های تیزهوشان سال های گذشته، ملاک قبولی تراز داوطلبان است و هر چه عدد تراز بالاتر باشد دانش آموزان رتبه بهتری را کسب خواهند کرد. به همین دلیل جدول زیر به شرح تراز قبولی در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم و نهم به دهم مدارس استان های مختلف پرداخته است.

تراز کف قبولی آزمون تیزهوشان ششم به هفتم ۱۴۰۰

تراز کف قبولی آزمون تیزهوشان نهم به دهم ۱۴۰۰

داوطلبان آزمون تیزهوشان در روزهای پایانی به این نکته توجه داشته باشند که ممکن است بسیاری از دانش‌اموزان عملکرد ضعیف تری نسبت به شما داشته باشند. بنابراین به هیچ وجه ناامید و نگران نباشید و تا دقایق پایانی دست از تلاش برندارید و به یاد داشته باشید که آکادمی تیزلاین تا دقایق اخر و تا روز آزمون همراه شماست.

کلاس های آنلاین تیزلاین