فهرست محتوای مقاله
- 1 چالشهای خانوادهها در تغییر فرآیند آموزش سنتی به آموزش آنلاین
- 2 نقش والدین در سازماندهی آموزش از راه دور
- 3 نکاتی برای ایجاد مکان مناسب برای آموزش آنلاین فرزندانتان
- 4 نقش والدین در نظارت بر کلاس های آنلاین فرزندان
- 5 به فرزند خود کمک کنید در یک کلاس آنلاین تمرکز کند
- 6 داشتن فعالیت و تحرک در طول کلاس های آنلاین
- 7 آیا والدین باید به تنهایی به کودکان آموزش دهند؟
- 8 تأثیر آموزش آنلاین بر سلامت کودکان
- 9 آیا بچهها باید در کلاس آنلاین ورزش کنند؟ اگر بله، هر چند وقت یکبار؟
- 10 تمرینات بدنی مناسب
- 11 نکات مهم در هنگام تماشای صفحه نمایش
- 12 آموزش آنلاین در حال پیشرفت است
با تعطیلی مدارس برای جلوگیری از شیوع COVID-19، والدین همه جا با مجموعه جدیدی از چالشها مواجه هستند، زیرا ناگهان درگیر نظارت بر آموزش آنلاین فرزندانشان شدهاند.
قرنطینه جهانی که برای جلوگیری از انتشار ویروس اعمال شده است، روال و سبک زندگی مردم را تغییر داده است. والدینی که قادر به دریافت حمایت از اعضای دیگر خانواده، دوستان و معلمان نیستند، از کار مرخصی میگیرند تا به کودکانی که به طور فزاینده ای آشفته و مضطرب از یادگیری آنلاین هستند کمک کنند.
که ما در این مقاله به این موضوع پرداخته ایم تا بتوانیم والدین عزیز را از این دغدغه ها نجات داده و دانشآموزانی سالم و موفق در آموزش انلاین پرورش دهیم.
چالشهای خانوادهها در تغییر فرآیند آموزش سنتی به آموزش آنلاین
برخی از مشکلات این انتقال و تغییر که خانواده ها با آن مواجه هستند عبارتند از:
سواد رسانه: همه والدین در استفاده از فناوریهایی که به آنها اجازه می دهد به فرزندان خود کمک کنند تا به سیستم های آموزش از راه دور وارد شوند و در کلاس ها شرکت کنند، مهارت ندارند.
مدیریت زمان: پیدا کردن زمان مناسب برای کمک به تحصیل فرزندان برای والدین دشوار است، زیرا اکثر والدین شاغل هستند.
مطالب دوره: یافتن و سازماندهی مطالب برای کلاسها نیز برای برخی از والدین دشوار و وقت گیر است.
مقاله مرتبط: مقایسه آموزش آنلاین با آموزش سنتی
نقش والدین در سازماندهی آموزش از راه دور
وقتی صحبت از آموزش از راه دور به میان میآید، نقش اصلی والدین ایجاد برنامهها و نظارت بر فرزندانشان در خانه است. این مهم است که یک ساختار را اجرا کنید، مطمئن شوید دانش آموزان از جای خود بلند میشوند، لباس میپوشند و آماده حضور در کلاس در یک زمان معقول هستند.
والدین باید به ایجاد یک مکان فیزیکی ساکت برای یادگیری فعالیت های مختص به مدرسه کمک کنند. آنها باید فرزندان را به خواندن مطالب چاپی و دیجیتال تشویق کنند و برای راهنمایی با معلمان و پشتیبانان آنلاین در تماس باشند.
نکاتی برای ایجاد مکان مناسب برای آموزش آنلاین فرزندانتان
- یک منطقه عاری از شلوغی ایجاد کنید، که به بچه ها کمک می کند تمرکز کنند.
- عوامل حواس پرتی مانند سر و صدا، حیوانات خانگی بازیگوش یا استفاده از تلفن را کاهش دهید.
- از ابزارهای قابل دسترس مفید برای سازماندهی فایل ها و از تقویم دیجیتال استفاده کنید.
- برای اطمینان از یک چیدمان سالم و ارگونومیک، یک صندلی راحت تهیه کنید.
- اطمینان حاصل کنید که نورپردازی خوب است، که به بهبود خلق و خو و بهره وری معروف است.
نقش والدین در نظارت بر کلاس های آنلاین فرزندان
در حالی که بیشتر کلاسهای آموزشی آنلاین بهگونهای طراحی شدهاند که نیازی به حضور والدین ندارند، تصمیم با والدین است که آیا میخواهند در طول مدت آموزش خود در کنار فرزندان بمانند یا خیر. اگر فرزندی با سن پایینی دارید که با مشکلات حواسپرتی دست و پنجه نرم میکند، حضور والدین در نزدیکی او میتواند برای بازگرداندن فرزند به مسیر درست مفید باشد. برای کودکان بزرگتر و نوجوانان، والدین باید اطمینان داشته باشند که معلمان آنلاین تجربه لازم برای حفظ تمرکز یادگیرندگان در آموزش آنلاین را دارند.
به فرزند خود کمک کنید در یک کلاس آنلاین تمرکز کند
برای کمک به تمرکز فراگیران از راه دور در طول یک کلاس آنلاین، والدین باید سعی کنند مفیدترین زمان فرزندانشان را شناسایی کنند و کلاس ها را برای آن زمان برنامه ریزی کنند. والدین همچنین می توانند با حذف عوامل حواس پرتی از ناحیه یادگیری و اطمینان از استراحت کافی فرزندان به تمرکز کمک کنند. برای بچههای کوچکتر که با تمرکز دست و پنجه نرم میکنند، والدین باید زمانهای استراحت کوتاه و بیشتری در نظر بگیرند و سعی کنند با استفاده از بازیها، تجربه یادگیری الکترونیکی را هیجان انگیز کنند.
مقاله مرتبط: چگونه تمرکز خود را افزایش دهیم؟
داشتن فعالیت و تحرک در طول کلاس های آنلاین
تحرک در طول کلاسهای آنلاین میتواند یک راه عالی برای بهبود تمرکز و تحریک مغز باشد. حرکت کردن نه تنها برای کودکان کوچکتر سرگرم کننده است، بلکه باعث افزایش سطح اکسیژن و تولید سلولهای مغزی نیز میشود. بچههای کوچکتر باید تشویق شوند که در طول کلاس حرکت کنند تا حین آموزش حواسپرتی ایجاد نشود.
آیا والدین باید به تنهایی به کودکان آموزش دهند؟
قابل درک است که والدینی که به طور تمام وقت کار می کنند، در حالی که وظایف خانه را نیز بر عهده دارند، احساس می کنند در حال حاضر مسئولیتهای زیادی بر دوش دارند. جای تعجب نیست که بسیاری از آنها سردرگم میشوند و با این وجود آموزش آنلاین رسمی ارائه شده توسط مدارس و آموزشگاه ها را رد می کنند تا خود به آموزش فرزندانشان بپردازند.
با این حال، یادگیری از راه دور در حال حاضر اجباری است و برای اینکه دانشآموزان مجبور نباشند یک سال تحصیلی را پس از از سرگیری وضعیت عادی پس از کرونا تکرار کنند، باید از انجام این کار خودداری کنند و به جای آن از کمکهای آموزشگاه و خدمات آموزشی آنلاین استفاده کنند.
آکادمی تیزلاین، قویترین پلتفرم آموزش آنلاین ویژه دانش آموزان پایه چهارم تا دوازدهم، با به کارگیری بهترین ایزارهای آموزشی آنلاین و همچنین اساتید متخصص و با سابقه چندین سالهی آموزش از راه دور بهترین گزینه و کمک برای فرزندان شما والدین عزیز است.
تأثیر آموزش آنلاین بر سلامت کودکان
علیرغم مزایای بسیاری که دارد، مطالعات هشدار میدهند که یادگیری آنلاین میتواند تهدیدی برای سلامت کودکان باشد. از نظر ذهنی، انزوای ناشی از مطالعه از خانه میتواند باعث اضطراب، افسردگی، مشکلات تمرکز و اعتیاد به اینترنت شود. اثرات منفی فیزیکی ناشی از گذراندن زمان طولانی در مقابل کامپیوتر شامل آسیب دیدگی عضلات و مفاصل و خستگی چشم است.
آیا بچهها باید در کلاس آنلاین ورزش کنند؟ اگر بله، هر چند وقت یکبار؟
طبق دستورالعمل های رسمی، کودکان بزرگتر از 6 سال و نوجوانان به حداقل یک ساعت فعالیت بدنی در روز نیاز دارند تا رشد و تکامل خود را افزایش دهند. از آنجایی که آنها دامنه توجه کوتاهتری دارند و در فواصل کوتاهتری نسبت به بزرگسالان فعال هستند، اگر معلم آنلاین آن را حواسپرتی تلقی نکند، انجام تمرینات ورزشی متوسط در کلاس آنلاین میتواند مفید باشد. لازم نیست این مقدار ورزش به یکباره انجام شود: بچه ها باید تشویق شوند که هر ساعت چند دقیقه در اطراف حرکت کنند.
تمرینات بدنی مناسب
برخی از تمرینات مناسب برای امتحان در طول کلاس عبارتند از:
- بالا رفتن از سکو یا پله ( Step-ups )
- طناب
- تعادل روی یک پا
- اسکات
- درجا زدن
- حرکت پروانه زدن
نکات مهم در هنگام تماشای صفحه نمایش
هنگام استفاده از صفحه نمایش برای مدت طولانی، فرزندان می توانند مشکلات بینایی مختلفی را تجربه کنند. استفاده زیاد از صفحه نمایش میتواند منجر به ناراحتی چشم، خشکی چشم، خستگی، تاری دید و سردرد شود.
محققان نگران این هستند که باری که از صفحه نمایش به چشمهای ما تحمیل میشود، خطر ابتلا به نزدیکبینی را افزایش دهد، در حالی که همچنین استدلال میشود که قرار گرفتن در معرض نور آبی از دستگاههای دیجیتال ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا را در آینده افزایش دهد.
اتصال کامپیوتر به صفحه نمایش بزرگتر
برای کاهش بار چشم، اتصال رایانه کودک به صفحه نمایش بزرگتر می تواند مفید باشد. اگر این گزینه نیست، همیشه میتوانید متن روی صفحه را بزرگنمایی کنید و زاویه خود را تنظیم کنید تا خواندن راحتتر شود. به همین دلیل است که ما به تیزلاینی های عزیز( دانشآموزان کلاس آنلاین تیزلاین ) توصیه می کنیم به جای استفاده از گوشی همراه یا تبلت از کامپیوتر و یا لپتاپ استفاده نمایند.
فاصله توصیه شده بین چشمان فرزند شما و صفحه نمایش
صفحه نمایش رایانه فرزند شما باید به گونه ای قرار گیرد که بین ۵۰ تا ۷۰ سانتی متراز چشمان او فاصله داشته باشد و باید با زاویه 10 تا 20 درجه از آنها متمایل شود.
گوشیهای هوشمند که صفحهنمایشهای کوچکتری دارند، استرس بیشتری به چشمهای ما وارد میکنند و فاصله مناسب برای مشاهده آنها بین ۴۰ تا ۴۵ سانتی متر است.
اهمیت روشنایی خوب
با مطالعه از خانه در بحبوحه بحران COVID-19، بچه ها زمان بسیار کمتری را در بیرون از خانه در نور طبیعی می گذرانند. دوپامین، که برای جلوگیری از کشیدگی چشم که منجر به نزدیک بینی می شود ضروری است که توسط نور تحریک می شود و بنابراین برای بچه ها داشتن نور مناسب در محل مطالعه حیاتی است.
خواندن از دستگاههای دیجیتال در یک اتاق تاریک به این معنی است که چشمان شما دائماً بین روشنایی صفحه و اتاق کم نور تنظیم میشوند که میتواند باعث ناراحتی شود و منجر به کاهش تمرکز و بیحسی شود. داشتن منبع نور خوب باعث تقویت روحیه دانش آموزان و بهبود یادگیری آنها می شود.
تمرینات چشم در طول کلاس: آیا فرزندان شما باید هر چند وقت یکبار این کار را انجام دهند؟
اگر چشمان شما از ساعت های زیادی که جلوی کامپیوتر می گذرانید شروع به تحریک شدن کرده است، ورزشهای چشم می توانند آرامش را ایجاد کند. تمرینات چشمی سریع و ساده انجام میشوند و حتی گفته شده است که باعث افزایش بهره وری و رفع سردرد میشود.
بچهها میتوانند آنها را در هر زمان انجام دهند، حتی در یک کلاس آنلاین اگر احساس خستگی کنند. از آنجایی که تمرینات چشم باعث حواسپرتی نمیشود و حداکثر دو دقیقه طول میکشد، میتوان آنها را هر چند وقت یکبار در طول یک ساعت درس تکرار کرد.
تمرینات موثر چشم برای آرامش
برخی از تمرینات موثر برای کمک به آرامش چشم کودکان به شرح زیر است:
جابجایی: جابجایی شامل حرکت یا چرخش کره چشم شما از یک جهت به سمت دیگر است که به سلامت عضلات چشم کمک می کند.
پوشاندن چشمها: این یک تکنیک یوگا است که در آن باید چشمان خود را ببندید و دو کف دست خود را به مدت 2 دقیقه روی آنها قرار دهید.
زوم کردن: زوم کردن باعث تقویت ماهیچه های چشم می شود و تمرکز خود را روی انگشت شست برجسته خود نگه می دارید در حالی که به آرامی آن را ۷ سانتی متر از صورت و خود دور و نزدیک میکنید.
قانون 20-20-20: تکنیک قانون 20-20-20 به کاهش فشار چشم کمک می کند، زیرا با این تکنیک هر ۲۰ دقیقه به مدت ۲۰ ثانیه چشمهایتان را از نمایشگر برداشته و به فاصله ۲۰ فوتی یا ۶ متری نگاه میکنید.
ترسیم شکل 8: تمرین شکل 8، چشمان شما را با تمرکز روی ناحیه ای روی زمین در فاصله ۸ فوتی یا ۲ متری و حرکت دادن آنها به شکل یک عدد 8 خیالی به مدت 30 ثانیه در هر بار آرامش می دهد.
آموزش آنلاین در حال پیشرفت است
تعطیلی مدارس امروز به دلیل اقدامات قرنطینه اعمال شده توسط دولت ها در سراسر جهان در مبارزه با COVID-19 به این معنی است که آموزش آنلاین بیش از هر زمان دیگری در حال افزایش است. بسیاری از والدین خود را در موقعیتی می یابند که برای اولین بار مسئول یادگیری فرزندان خود هستند و با چالش هایی روبرو هستند.
فرزندان در سنین مختلف نیازهای متفاوتی از نظر یادگیری دارند و والدین باید به سرعت خود را با یادگیری از راه دور سازگار کنند تا پتانسیل فرزندان خود را به حداکثر برسانند. برای حرکت در این چشم انداز دیجیتال جدید، والدین باید بر ایجاد محیطی بدون استرس برای یادگیری فرزندان خود تمرکز کنند و باید خود را با فناوری های جدید آشنا کنند.
ثبت ديدگاه