تاریخچه آموزش و یادگیری از راه دور
یادگیری از راه دور یک پدیده مدرن نیست. در واقع به سال 1728 برمی گردد، زمانی که کالب فیلیپس، معلمی در بوستون، ماساچوست، درس های تند نویسی و مختصر نویسی را از طریق پست به صورت هفتگی به دانش آموزان ارائه داد. در اوایل دهه 1840، مدت ها قبل از ظهور اینترنت، آیزاک پیتمن، یک معلم بریتانیایی، از طریق دوره های مکاتبه ای نیز به تدریس مختصر نویسی پرداخت. یادگیری و آموزش از راه دور دارای تاریخچه طولانی است، اما با در دسترس قرار گرفتن فناوری پیشرفته و رسانه های ارتباطی در اواخر قرن بیستم، محبوبیت آن صد برابر شد.
آموزش از راه دور برای اولین بار در دهه 1930 با بیش از 25 هیئت آموزشی دولتی، 200 سیستم مدرسه و چندین کالج و دانشگاه که برنامه های آموزشی را از طریق رادیو عمومی پخش می کردند، آغاز شد. با این حال، تا ظهور اینترنت در اوایل دهه 2000 بود که در دسترس بودن و محبوبیت برنامه های آموزش از راه دور به شدت افزایش یافت. کامپیوتر و اینترنت یادگیری از راه دور را سریعتر، آسانتر و بسیار راحتتر کرد. امروزه برنامه های آموزش آنلاین مبتنی بر وب در اکثر کشورهای جهان در سطح مدرسه موجود است.
امروزه ثبت نام در برنامه های آموزش از راه دور در هر مقطع تحصیلی امری عادی است. موسسات آموزش عالی خصوصی، دولتی، غیرانتفاعی، از جمله مدرسه ها، کالج ها و دانشگاه ها اکنون تقریباً در هر رشته تحصیلی قابل تصور برنامه های آموزش از راه دور را ارائه می دهند. از سطح ابتدایی تا دوره های دکترا، دوره های آموزش از راه دور در هر سطح آموزشی موجود است.
حضور اینترنت در آموزش و یادگیری از راه دور
در حالی که برنامه های آموزش از راه دور از طریق طیف گسترده ای از رسانه های ارتباطی ارائه می شود، آموزش آنلاین، از طریق اینترنت، اکنون عادی شده است. در سال 1996، دانشگاه بین المللی جونز اولین مؤسسه آموزش عالی بود که یک برنامه تحصیلی کاملاً آنلاین معتبر را راه اندازی کرد. در سالهای بعد، اکثر کالجها و دانشگاههای بزرگ به سرعت از این روش پیروی کردند. موسسات آموزش عالی معتبر مانند دانشگاه هاروارد و استنفورد اکنون برنامه های آموزش از راه دور را برای دانشجویان خود کاملاً آنلاین ارائه می دهند. بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط گروه تحقیقاتی بابسون، در سال 2016، ثبت نام آموزش از راه دور برای چهاردهمین سال متوالی افزایش یافت. 31.6 درصد از کل دانش آموزان حداقل یک دوره از راه دور را گذرانده اند. البته اکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از مدارس به آموزش از راه دور روی آورده اند و این بسیار افزایش پیدا کرده است.
آموزش از راه دور به سرعت به عنوان روش یادگیری و آموزشی انتخابی در میان متخصصان پرمشغله پذیرفته شده است. برنامه های آموزش از راه دور آنلاین مقرون به صرفه ترین و راحت ترین ابزار برای کسب مدرک، بهبود مهارت ها و ادامه تحصیلات عالی را ارائه می دهند.
حضور فناوری ها در آموزش و یادگیری
دو روش ارائه برای فناوری های آموزش از راه دور وجود دارد: یادگیری همگام و یادگیری ناهمگام.
در یادگیری همگام، همه فراگیران به طور همزمان در فرایند آموزشی شرکت می کنند. کلاس درس سنتی نمونه ای از تجربه یادگیری همزمان است که در آن دانش آموزان به همراه استاد در یادگیری و سخنرانی های کلاس شرکت می کنند. با توجه به آموزش از راه دور، روش های یادگیری همزمان شامل ویدئو کنفرانس، وب کنفرانس، برنامه آموزشی تلویزیون به صورت زنده، رادیوی اینترنتی، ماهواره پخش مستقیم (DBS)، پخش زنده ویدئو، VoIP صدای مبتنی بر وب و حتی تلفن می باشد. بسیاری از نرم افزارهای مدرن، مانند Adobe Connect و اسکای روم، یادگیری از راه دور همگام را تسهیل می کنند.
یادگیری از راه دور ناهمگام بسیار انعطاف پذیرتر از یادگیری همگام است. دانشآموزان میتوانند هر زمان که بخواهند، از هر کجا که بخواهند به امکانات درسی دسترسی داشته باشند و لازم نیست در طول فرآیند یادگیری در کنار سایر دانشآموزان باشند. قدیمی ترین شکل فناوری آموزش از راه دور ناهمگام مکاتبات پستی است که بیش از یک قرن است که مورد استفاده قرار گرفته. امروزه ایمیل، ویدیو و صوت های ضبط شده، سیستمهای پیام، امکانات چاپی، فکس و پخش ویدئو از طریق اینترنت، یادگیری از راه دور ناهمگام را تسهیل میکنند. آموزش از راه دور ناهمگام روش انتخابی برای اکثر کالجها، موسسات آموزشی و دانشگاههای آنلاین است که به دنبال ارائه انعطافپذیرترین و راحتترین تجربه یادگیری از راه دور به دانشجویان خود هستند. با این حال، بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، یادگیری ناهمگام را با یادگیری همگام ترکیب می کنند. درست مانند آکادمی تیزلاین که علاوه بر آموزش از راه دور همگام از طریق اسکای روم، امکانات یادگیری دیگر همچون ویدیوهای ضبط شده، جزوات و نمونه سوالات قابل دانلود و سامانه تکلیف و آزمون به عنوان سیستم یادگیری ناهمگام برای آموزش راحت تر و منعطف تر دانشآموزان به کار میگیرد.
مقاله مرتبط: ظهور آموزش آنلاین
مقاله مرتبط: مقایسه آموزش آنلاین با آموزش سنتی
تجربه یادگیری آنلاین از راه دور چگونه است؟
از آنجایی که یادگیری از راه دور کم کم به یک روش محبوب برای تکمیل آموزش های آکادمیک یا مهارتی تبدیل می شود، بسیاری از مردم هنوز در مورد آن محتاط هستند. جزئیات ارائه شده در زیر به کسانی که قصد آموزش از راه دور را دارند، ایده ای از روند آن می دهد:
- دانش آموزان معمولاً با همکلاسی ها و معلمان در کلاس ها و سخنرانی های آنلاین تعامل دارند. این باعث می شود بدون نشستن فیزیکی در کلاس درس بپرسید و نظرات خود را به اشتراک بگذارید. آموزش های اساتید اغلب به صورت آنلاین پخش می شود و بسیاری از دانش آموزان و معلمان از طریق فناوری های کلاس های آنلاین همچون اسکای روم به صورت صوتی و یا چت در ارتباط هستند.
- تکالیف مشخص شده اساتید در یک وب سایت یا سامانه قرار میگیرد و توسط دانش آموزان پس از تکمیل در همان سامانه ارسال می شود. معمولاً دانشآموزان اجازه ندارند کارهای تکمیل شده در وب سایت را پس از موعد مقرر ارسال کنند.
- بیشتر منابع مرجع، مانند جزوات، کتاب ها و نمونه سوالات به صورت آنلاین برای دانش آموزان قابل دسترسی است. در نتیجه، معمولاً دانشآموزان برای تکمیل فرایند یادگیری مجبور به بازدید از کتابخانهها نیستند. بسیاری از کتاب های مورد نیاز دانش آموزان اسکن شده و به صورت آنلاین قرار می گیرند.
- سوالاتتان از اساتید را می توان از طریق چت و یا صحبت در کلاس آنلاین پرسید و حتی می توان در وبسایت یا سامانه سوال خود را ارسال کرد تا استاد در زمان مناسب پاسخ دهند. فناوری پیامرسانی فوری در وبسایت حال تبدیل شدن به یک روش بسیار محبوب برای تعامل دانشآموزان و معلمان است. به عنوان مثال سیستم پیام رسان و پشتبانی واتساپی الوتیزلاین که با پاسخگویی سریع زبانزد است.
شما هم می توانید تجربه خود را از یادگیری و آموزش از راه دور با ما در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید.
ثبت ديدگاه