نقش تلفن همراه در یادگیری ۴ اپلیکیشن کاربردی برای دانش‌آموزان

تلفن های همراه زمانی به عنوان عامل حواس پرتی در کلاس در نظر گرفته می شدند. در حالی که این هنوز هم صادق است، معلمان کم‌کم دریافتند که تلفن ها را می توان به ابزار یادگیری تبدیل کرد. تلفن‌های همراه در طول سال‌ها به ابزارهای کمک آموزشی قدرتمندی تبدیل شده‌اند که در صورت استفاده مناسب، می‌توانند نتایج یادگیری را بهبود بخشند.

تاریخچه استفاده از تلفن همراه در کلاس درس

تاریخچه تلفن‌های همراه در کلاس درس، تاریخچه‌ای است که در آن تلفن‌های همراه از ابزاری که مربیان از آن می‌ترسیدند، به ابزاری تبدیل شدند که مربیان از آن استقبال کردند. تلفن های همراه نه تنها به طور فزاینده ای در همه جا حاضر شدند، بلکه به طور فزاینده ای قدرتمند شدند و آنها را قادر ساخت که جایگزین دستگاه هایی مانند لپ تاپ و رایانه شوند. به ویژه با شروع اپیدمی و مجازی شدن کلاس‌های آموزشی در سراسر جهان بنابراین جای تعجب نیست که مدیران و مربیان مدارس و آموزشگاه‌ها به سمت استفاده از این وسایل به عنوان ابزار کلاس درس روی آورده اند.

فواید تلفن همراه در یادگیری 

محققان به افزایش قدرت تلفن‌های همراه و قابلیت‌های آن‌ها به عنوان دلایلی اشاره کرده‌اند که چرا آنها می‌توانند ابزار یادگیری موثری بسازند. بسیاری از تلفن‌های همراه مدرن، قدرت و پتانسیل رایانه‌های دهه گذشته را دارند و برای کار کردن تنها به مقدار کمی انرژی نیاز دارند. برای سال‌ها، ایالات متحده رایانه‌ها را به‌عنوان رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ تصور می‌کرد. با این حال، دهه‌های اخیر شاهد بوده است که افراد بیشتری برای محاسبات شخصی به دستگاه‌های شخصی روی می‌آورند.

بازار رایانه های شخصی در سال 2019 همچنان روند نزولی داشت. فروش رایانه از سال 2012 هر سال کاهش یافته است. از سوی دیگر، تعداد گوشی های هوشمند مورد استفاده در جهان به 3.2 میلیارد در سال 2019 افزایش یافت و انتظار می رفت در سال 2021 به 3.8 میلیارد برسد اما با وجود گسترش آموزش مجازی به ۶ میلیارد رسید و پیش بینی می شود در چند سال آینده چندین صد میلیون افزایش یابد. مختصرا در کلاس درس، دانش آموزان ممکن است به طور فزاینده ای به استفاده از ابزارهایی که در دستگاه های شخصی خود دارند عادت کنند  تا اینکه به دنبال اطلاعات از طریق اینترنت باشند.

مهارت ها و راهکارهای مطالعه و یادگیری در کلاس های آنلاین

این روش‌های متعددی را فراهم می‌کند که از طریق آن‌ها می‌توان برای استفاده درست از تلفن‌های همراه در کلاس درس بهره مند شد. اول، آنها با جمعیتی کار خواهند کرد که قبلاً به استفاده از تلفن هایشان برای انجام کارهای مختلف عادت کرده اند. تلاش برای انجام کاری به سادگی استفاده از جستجوی اینترنتی فقط نیازمند روشن کردن تلفن و باز کردن مرورگر است. برای معلمان، این به معنای صرفه جویی در زمان است که در غیر این صورت به آموزش نحوه استفاده از دستگاه به دانش آموزان اختصاص می یابد. این به معلمان اجازه می دهد تا به جای اینکه ابزارهای جدید را به دانش آموزان معرفی کنند و آنها را با آن ابزارها آموزش دهند، به سرعت وارد درس های خود شوند.

مزیت دوم این است که با نسل مدرن تلفن‌های همراه، حتی بسیاری از مدل‌های اولیه قدرت عملکردی دارند که از رایانه‌های نسل‌های قبل پیشی می‌گیرد. در برخی موارد، و به‌ویژه در مدارس محرومی که با فناوری قدیمی کار می‌کنند، این ممکن است به معنای دسترسی به ابزارهایی باشد که قدرتمندتر از آنچه در آزمایشگاه رایانه یافت می‌شود. 

ممکن است مواردی وجود داشته باشد که دانش‌آموزان خاصی تلفن مورد نیاز برای یک دوره را نداشته باشند، و معلمان باید برای این موضوع برنامه‌ریزی کنند و ترتیبی دهند که دانش‌آموزان گاهی اوقات ابزارها را با مسئولیت‌پذیری به اشتراک بگذارند. با این حال، به طور کلی، تلفن‌های همراه می‌توانند با ارائه ابزاری تقریباً فراگیر به دانش‌آموزان با قدرت پردازش باورنکردنی که به جستجوهای اینترنتی و برنامه‌هایی که می‌توانند به فرآیند یادگیری کمک کنند، برای معلمان و همینطور دانش‌آموزان مفید باشند.

روش های استفاده از تلفن همراه در کلاس درس

مرکز آموزش دیجیتال چندین راه را فهرست می کند که از تلفن های همراه می توان در کلاس درس استفاده کرد. علاوه بر شرکت در کلاس‌های آنلاین با تلفن همراه، واضح ترین راه استفاده از تلفن های همراه به عنوان ابزار تحقیق است. از گوشی‌ها  می توان برای متصل شدن به اینترنت و یافتن اطلاعات از منابع معتبر استفاده کرد که می توان از آنها در گزارش ها و تحقیقات استفاده کرد. با این حال، راه‌های خلاقانه دیگری نیز وجود دارد که  می‌توان از تلفن‌های همراه برای کلاس‌های مجازی استفاده کرد.

یکی از این راه ها سامانه LMS است. سیستم مدیریت یادگیری (LMS) با استفاده از گوشی های هوشمند و لپ تاپ ها پشتیبانی می شود. معلمان می توانند از ماژولی که به طور خاص برای هر کلاس درس ساخته شده است، برای مشخص کردن تکالیف و تاریخ مقرر استفاده کنند، که می تواند به دانش آموزان کمک کند تا در ارتباط باشند. معلمان همچنین می‌توانند از امکانات این سامانه برای بررسی سؤالات دانش‌آموزان استفاده کنند. دانش‌آموزان می‌توانند در بخش دیدگاه سامانه تکلیف خود سؤالی بپرسند و معلمان می‌توانند بدون اینکه دانش‌آموز را متمایز کنند، در کلاس پاسخ دهند. یکی از ویژگی های متمایز کلاس‌های آنلاین تیزلاین نیز به کارگیری این ابزار برای راحتی دانش‌اموزان و اساتید است.

سامانه تکالیف آنلاین تیزلاین

سایر اشکال رسانه های اجتماعی را می توان برای اهداف مشابه استفاده کرد، مانند استفاده از صفحه آموزشی اینستاگرام، تلگرام و آپارات با محتواهایی مناسب برای به روز نگه داشتن دانش آموزان و همینطور والدین آنان.

telegram link tizline

البته راه های دیگری نیز وجود دارد که می توان از تلفن های همراه استفاده کرد. دانش آموزان می توانند از تلفن خود به عنوان برنامه ریز کلاس برای ثبت تاریخ های مهم استفاده کنند. برای پروژه ها، تلفن های همراه نیز می توانند نقش مهمی در جمع آوری رسانه ایفا کنند. از تلفن‌های همراه می‌توان برای عکس‌برداری، ضبط ویدیو و ایجاد گزارش‌های صوتی استفاده کرد.

 در ادامه شما را با اپلیکیشن‌های مفیدی که داشتن آن برای دانش‌اموزان کلاس‌های از راه‌دور ضروری ست آشنا خواهیم کرد.

۴ اپلیکیشن کاربردی برای دانش‌آموزان

۱. پی دی اف خوان

اغلب جزوات، کتاب‌ها و نمونه سوالات به دلیل تغییر نکردن فونت، عدم بهم ریختگی و همچنین راحتی در پرینت گرفتن از آنها به صورت pdf بین دانش‌اموزان و معلمان تبادل می‌شود. بنابراین اولین اپلیکیشن گوشی همراه مورد نیاز هر دانش‌آموز یک پی دی اف خوان خوب است. ما علاوه بر برنامه Adobe Acrobat Reader به شما برنامه All PDF است زیرا به کمک این برنامه می‌توانید فایل های پی دی اف خود را در گوشی موبایلتان مشاهده‌ کنید و حتی چند فایل پی دی اف را با هم ادغام و یا تفکیک کنید. مهمترین قسمت برنامه All PDF این است که می توانید با اتصال گوشی همراهتان به چاپگر از فایل های پی دی اف پرینت بگیرید. با استفاده از این برنامه همه فایل‌هایتان را مرتب کنید و از طریق برنامه های مختلف مانند جیمیل یا واتساپ به دیگران ارسال کنید. در هنگام مطالعه با این برنامه بعد از بستن آن با دوباره باز کردنش به آخرین صفحه‌ای که خواندید می‌روید.

۲.  پی دی اف ساز یا اسکنر

معمولا دانش‌اموزان تکالیف خود را در کتاب‌ها یا دفترهای خود به صورت دست نویس انجام ‌می‌دهند و بعد از آن دغدغه این را دارند که چگونه با کیفیت خوب به ترتیب و یک‌جا با حجم پایین تکالیف خود را به معلم ارسال کنند. ما به شما قبلا استفاده از اپلیکیشن CamScanner را پیشنهاد داده بودیم و نحوه کار با آن را در ویدیوی زیر  به شما  آموزش داده ایم.

اما اکنون می‌خواهیم  به شما برنامه بسیار مفید دیگری معرفی کنیم که کنار اسکن تصاویر تکالیف شما و تبدیل آن به پی دی اف کاربرد های دیگری نیز دارد.

برنامه Microsoft Lens می تواند از طریق گوشی همراه تمامی برگه‌ها یا حتی نوشته‌های روی تخته سیاه کلاس را برای شما اسکن کند. این اپلیکیشن پس از اسکن قادر است تصاویر را با فرمت PDF، پاورپوینت و یا Word به شما تحویل دهد. نکته قابل توجه این اپلیکیشن اینکه قادر است تصاویر را پس از ثبت ویرایش کند و سایه و بازتاب‌ نور روی برگه یا تخته سیاه را به صورت اتوماتیک حذف کرده و تا حداکثر امکان خوانا کند.

۵ روش ساده کاهش حجم pdf برای ویندوز و مک

۳. Timetable

اپلیکیشن بعدی یک برنامه بسیار کاربردی برای مدیریت کلاس‌ها و زمانبندی روزانه شماست. با برنامه Timetable می‌توانید ساعت کلاس‌های خود زمان تحویل تکلیف کنفرانس یا حتی امتحانات را در آن وارد کنید و در آن آلارم تنظیم کنید تا هیچ رویدادی را از دست ندهید. نکته مثبت دیگر این برنامه این است که با شروع زمان کلاستان به صورت خودکار گوشی همراه شما را در حالت بیصدا قرار می‌دهد تا مانع حواس‌پرتی شما شود.

۳ برنامه کاربردی مدیریت زمان

۴. اپلیکیشنی برای تقویت هوش و تمرکز: Fit Brains Trainer

مباحث پیچیده ریاضی و فیزیک و شیمی مغزتان را آشفته می کنند؟ شاید لازم است که از ذهنتان بیشتر کار بکشید تا آمادگی بیشتری برای یادگیری مفاهیم درسی داشته باشید. فکر می کنیم که اپلیکیشن Fit Brains Trainer در این راه بتواند کمک حال خوبی برایتان باشد.

اپلیکیشن تحسین شده شرکت رزتا استون تلاش می کند که با بازی و سرگرمی، IQ و EQ شما را ارتقاء بدهد. کافیست که یک ساعت از روزتان را به Fit Brains Trainer اختصاص بدهید و تأثیر شگفت انگیزش بر باز شدن ذهن تان را ببینید.

بیش از 60 بازی مختلف و 500 تمرین در Fit Brains Trainer گنجانده شده اند که مهارت های ذهنی تان را از جنبه های گوناگون تقویت می کنند. مهارت حل مسئله، تمرکز، سرعت، حافظه، زبان و دید بصری مهم ترین مهارت هایی هستند که با اپلیکیشن به تقویت آن ها خواهید پرداخت.

خوبی Fit Brains Trainer این است که روند پیشرفت تان را روی نمودار به نمایش می گذارد و بابت پیشرفت به شما امتیاز می دهد. بنابراین هرگز میل و انگیزه تان برای پیشرفت کردن و باهوش تر شدن فروکش نخواهد کرد.

کلام اخر

تلفن های همراه مسیر طولانی را طی کرده اند، از زمانی که در کلاس درس به عنوان عوامل حواس پرتی تلقی می شدند تا اکنون به عنوان ابزاری که می توانند دانش آموزان را آموزش دهند. استفاده از تلفن همراه به عنوان کمک آموزشی مزایای متعددی دارد، از جمله بهبود نتایج یادگیری، افزایش تعامل بین دانش‌آموزان، و توانایی آسان‌تر برای به‌روز نگه داشتن دانش‌آموزان در مورد تکالیف. با این حال، مانند همه ابزارها، معلمان و والدین باید از قبل برنامه ریزی کنند تا اطمینان حاصل شود که این دستگاه ها به درستی در کلاس های مجازی استفاده می شوند.