یادگیری فعال زمانی اتفاق میافتد که دانش آموزان در کلاس مشارکت دارند، با درس درگیر می شوند و با یکدیگر همکاری می کنند. یادگیری فعال مزایای زیادی دارد. با اتخاذ یک ذهنیت یادگیری فعال، دانش آموزان می توانند یاد بگیرند که ایدهها را پردازش کنند و استدلال ها را بهتر تجزیه و تحلیل کنند. آنها همچنین می توانند به راحتی مفاهیم نظری را در موقعیت هایی که در زندگی روزمره خود با آن مواجه می شوند، اعمال کنند.
بهعنوان دبیر، مهم است که دانشآموزان درک روشنی از معنای واقعی «یادگیری فعال» داشته باشند. هنگامی که دانش آموزان متوجه شوند که یادگیری پویا چگونه می تواند به رشد شخصی و رفاه کلی آنها کمک کند، تلاش بیشتری می کنند و مالکیت بیشتری بر یادگیری خود خواهند داشت.
در این مقاله از سری مقالههای علمی تیزلاین به بررسی مزایای یادگیری پویا در کلاس آنلاین و مدرسه خواهیم پرداخت. دانش آموزان می توانند با استفاده از اطلاعات تصمیم بگیرند که آیا یادگیری فعال روش مناسبی برای به حداکثر رساندن تجربه یادگیری خود است یا خیر. اما قبل از اینکه به فواید این روش یادگیری بپردازیم، اجازه دهید توضیح مختصری از چیستی یادگیری فعال ارائه دهیم.
یادگیری فعال چیست؟
یادگیری فعال رویکردی است که بر اهمیت یادگیری از طریق تجربه تاکید می کند. این دانش آموزان را تشویق می کند تا حقایق را به تنهایی کشف کنند و از آن برای حل مشکلات خاصی که با آن مواجه می شوند استفاده کنند. یادگیری فعال همچنین به دانش آموزان کمک می کند تا تمرکز خود را حفظ کنند و مهارت های سطح بالاتر خود مانند خلاقیت و تفکر انتقادی را تقویت کنند.
برای حداکثر بهرهمندی از تکنیکهای یادگیری فعال، دانشآموزان باید ذهنی باز داشته باشند و مشتاق یادگیری چیزهای جدید باشند. آنها همچنین باید صبور و کوشا باشند، زیرا ذهن شما باید به یادگیری پویا عادت کند. همچنین، دانستن مزایای یادگیری فعال می تواند به دانش آموزان کمک کند تا رویکرد یادگیری خود را تغییر دهند و بر نگرش آنها نسبت به آموزش تأثیر بگذارند.
مزایای یادگیری فعال
دانش آموزان می توانند به طرق مختلف از یادگیری فعال بهره ببرند، از ایجاد اعتماد به نفس تا توسعه خلاقیت. با آگاهی از این مزایا، دانش آموزان می توانند بهتر درک کنند که چگونه یادگیری پویا به طور بالقوه می تواند به موفقیت آینده آنها کمک کند.
در اینجا مزایای یادگیری فعال در کلاس درس آورده شده است:
-
یادگیری فعال به دانش آموزان کمک می کند تا مهارت های مشارکتی خود را توسعه دهند
یادگیری فعال شامل مشارکت همه جانبه در فعالیت های گروهی است. وقتی دانشآموزان یاد میگیرند که به عنوان یک تیم با هم همکاری کنند و از نزدیک با هم کار کنند، انجام وظایف و پروژههای محول شده برای آنها آسانتر میشود. کار گروهی همچنین به دانشآموزان اجازه میدهد تا با بیان ایدههای یکدیگر، بینش بیشتری کسب کنند. بحثهای گروهی همچنین میتواند دیدگاهها را گسترش دهد، بهویژه زمانی که هر فردی دانش خود را برای نزدیکتر کردن همه به یک هدف مشترک مشارکت میدهد.
-
دانش آموزان یاد خواهند گرفت که ریسک کنند و اعتماد به نفس پیدا کنند
یادگیری فعال دانشآموزان را تشویق میکند تا با ریسک کردن از منطقه امن خود خارج شوند. ریسک همیشه چیز بدی نیست. گاهی اوقات می تواند به پاداش های شگفت انگیزی منجر شود. دانشآموزان همیشه تشویق میشوند تا افکار خود را به اشتراک بگذارند، از نتیجهگیریهای خود دفاع کنند و ایدههای دیگران را به نتیجه برسانند. آنها نباید افکار خود را برای خود نگه دارند. صحبت کردن همچنین میتواند به دانشآموزان کمک کند تا نقطه نظرات خود را بفهمند و به آنها اجازه دهد اعتماد به نفس بیشتری کسب کنند.
-
دانش آموزان با آماده شدن از قبل انگیزه کسب می کنند
گاهی اوقات، دانشآموزان ممکن است خود را در حال نشستن در کلاس بدون نیاز به تلاشی فراتر از حضور ساده ببینند. اما در یک کلاس درس فعال ، دانشآموزان اجازه ندارند فقط بنشینند. دانش آموزان باید زودتر از موعد آماده شوند تا بتوانند بحث پرباری در کلاس داشته باشند. به عنوان مثال، آنها می توانند شروع به خواندن در مورد موضوع بعدی کنند یا به سؤالاتی فکر کنند تا از معلم خود بپرسند. همانطور که دانش آموزان خود را قبل از کلاس آماده می کنند، شروع به کسب انگیزه هم از نظر ذهنی و هم از نظر جسمی می کنند.
-
یادگیری فعال می تواند مهارت های تفکر خلاق را تقویت کند
خلاقیت شاید یکی از دشوارترین مهارت های فکری باشد که دانش آموز می تواند به دست آورد. شاید به همین دلیل است که تمامی سوالات آزمون تیزهوشان ششم به هفتم و نیمی از سوالات آزمون تیزهوشان نهم به دهم از هوش و خلاقیت میباشد. در عین حال، یکی از پرتقاضاترین مهارت هایی است که کارفرمایان بالقوه به دنبال آن هستند و در بسیاری از آزمونهای استخدامی نیز خلاقیت مورد سنجش قرار میگیرد. از طریق یادگیری فعال، دانشآموزان متوجه خواهند شد که برای تقویت مهارتهای تفکر خلاق خود نیاز به تلاش و کار سخت دارند. درگیر شدن در بازتاب فردی و تبادل مشارکتی به طور منظم نیز می تواند توانایی های تفکر ما را افزایش دهد. این به ما کمک میکند تا ایدههای بهتر یا راهحلهای مؤثرتری برای مسائل پیدا کنیم.
-
دانش آموزان می توانند مالکیت بیشتری بر یادگیری خود داشته باشند
یادگیری فعال دانش آموزان را تشویق می کند تا مالکیت بیشتری بر یادگیری خود داشته باشند. وقتی دانشآموزان برای حل یک مسئله با هم کار میکنند، درباره یک موضوع بحث میکنند یا درباره یک مفهوم تحقیق میکنند، عمیقتر درگیر یادگیری خود میشوند. آنها زمان و تلاش بیشتری صرف میکنند، زمانی که همه اطرافیانشان همین کار را انجام میدهند. دانشآموزان همچنین میتوانند در این مسیر، از پردازش ایدهها تا ارائه نظرات منطقی، به یکدیگر کمک کنند. در کل، دانشآموزان فعالتر دریادگیری خود مشارکت خواهند داشت.
-
یادگیری فعال باعث بهبود تفکر انتقادی و مهارت های تصمیم گیری می شود
تفکر انتقادی به ما کمک می کند تا خارج از چارچوب فکر کنیم. این به دانش آموزان کمک می کند تا توانایی های حل مسئله خود را توسعه دهند و قضاوت و تصمیم گیری بهتری داشته باشند. دانش آموزان می توانند یاد بگیرند که استدلال های قوی تر بسازند، پیش فرض ها را به چالش بکشند و ایرادات منطقی را تشخیص دهند. دانشآموزانی که از قبل مهارتهای تفکر انتقادی خوبی دارند، همیشه میتوانند خود را به چالش بکشند و همه چیز را به سطح بعدی برسانند. از طریق یادگیری فعال، تفکر انتقادی آنها به شدت مورد آزمایش قرار می گیرد و در طول زمان حتی بهتر می شود.
-
یادگیری فعال باعث ترویج حل مسئله در دنیای واقعی می شود
در یک کلاس درس یادگیری فعال، دانش آموزان می توانند مهارت های حل مسئله موثر را توسعه دهند. هنگام حل مسائل، به دانش آموزان آموزش داده می شود که ابتدا موقعیت را مشاهده، درک، تجزیه و تحلیل و تفسیر کنند، قبل از اینکه به تعدادی راه حل ممکن دست یابند. بر اساس درک خود از جزئیات و محدودیت ها، آنها بهترین راه حل را در میان گزینه های مختلف فهرست می کنند. این دقیقاً همان چیزی است که دانش آموزان وقتی با مشکلاتی در دنیای واقعی روبرو می شوند به آن نیاز دارند.
نتیجهگیری
یادگیری فعال می تواند به طرق مختلف برای دانش آموزان مفید باشد. در این مقاله، ما بحث کردهایم که چگونه یادگیری فعال میتواند بر تجربه یادگیری دانشآموز تأثیر مثبت بگذارد. بنابراین، ما میخواهیم دانشآموزان را تشویق کنیم که از روش غیرفعالتر یادگیری دوری کنند. در عوض، دانشآموزان باید رویکرد فعالتری در مورد یادگیری داشته باشند.
مهمتر از آن، دانش آموزان باید برای مشارکت فعال در کلاس درس ابتکار عمل کنند و در یادگیری خود کاملاً عملی باشند. آنها باید با هم همکاری کنند، مهارت های خود را تقویت کنند و مهارت های جدیدی به دست آورند. تبدیل شدن به یک یادگیرنده فعال تر ممکن است در ابتدا به زمان و تلاش نیاز داشته باشد. اما وقتی بعدها به چند سال گذشته نگاه میکنید، مطمئناً آن را ارزشمند خواهید یافت.
ثبت ديدگاه