با عادت های خوب مطالعه ، می توانید استرس خود را کاهش داده و با اطمینان در آزمون ها و امتحانات شرکت کنید. اگرچه در ابتدا ایجاد عادت های پایدار مطالعه سخت به نظر می رسد، اما به زودی عادت های خوب جدید شما بخشی از برنامه روزمره شما خواهد بود. شما می توانید با ایجاد یک برنامه معمول و یادگیری مطالب درسی، عادت های مطالعه خوبی برای آزمون ها ایجاد کنید. برای بهتر کردن عادت های مطالعه خود، می توانید از راهکارهای خوب مطالعه استفاده کنید تا در مسیر خود قرار بگیرید و از سبک یادگیری خود برای مطالعه بهتر استفاده کنید.
ایجاد روتین ویژه خود
- زمان مطالعه روزانه تعیین کنید.
قبل از رسیدن به روز آزمون، مطالعه برای آزمون شروع می شود. شما باید هر روز برای مطالعه وقت بگذارید تا بتوانید مطالبی را که انتظار دارید بدانید، بیاموزید. جلسات مطالعه روزانه لازم است، تا مطالب در ذهن شما تازه بماند و به خودتان وقت بدهید تا بین مفاهیم ارتباط برقرار کنید. اگر تکالیف دیگری دارید، میتوانید آن را در زمان مطالعه تعیین شده انجام دهید زیرا به شما کمک می کند مطالب را بهتر درک کنید. با تعیین یک زمان خاص هر روز برای مطالعه، تمرکز آسان تر خواهد بود، زیرا دیگر نگران اولویت گذاری نخواهید بود.
- فضای مطالعه خود را برای تقویت یادگیری تنظیم کنید.
منطقه ای را انتخاب کنید که تمیز، روشن و بدون حواس پرتی باشد تا بتوانید روی مطالب مطالعه خود تمرکز کنید. عادت کنید که هر روز در همان مکان مطالعه کنید.از نشستن جلوی تلویزیون یا قسمت شلوغ خانه پرهیز کنید. برخی از افراد دوست دارند در کتابخانه یا کافی شاپ درس بخوانند، اما اگر به راحتی حواستان با حرکات یا صداهای اطزافتان پرت میشود، ممکن است برای شما مفید نباشد.
- قبل از شروع، وسایل مورد نیاز خود را جمع کنید.
شما قطعا نمی خواهید فقط جلسه مطالعه خود شروع کنید تا با نداشتن آنچه که نیاز دارید از خط خارج شوید. مطمئن شوید که جزوات، یادداشت ها، وسایل نوشتاری، هایلایتر و سایر وسایل مورد نیاز خود را آماده کرده باشید.
- وسایل الکترونیکی خود را خاموش کنید.
دستگاه های الکترونیکی حواس پرتی بزرگی هستند، بنابراین به یاد داشته باشید تلفن و تلویزیون خود را خاموش کنید. هنگامی که در طول جلسه مطالعه خود نیاز به استفاده از رایانه دارید، از رسانه های اجتماعی، ایمیل و وب سایت های خارج از موضوع دوری کنید. تلفن همراه خود را از خود دور کنید، زیرا باعث حواس پرتی شما می شود. ایمیل ها یا پیام های خود را فقط پس از مطالعه، در زمان استراحت بررسی کنید. هنگام مطالعه تلفن همراه خود را شارژ کنید. تلفن همراه شما به تقویت بیشتری نیاز خواهد داشت و از اینکه تلفن شما از شما به این دلیل دور است خوشحال خواهید شد.
- برای پیگیری تکالیف خود از یک دفترچه یادداشت یا پلنر استفاده کنید.
اهداف ترم، هفتگی و روزانه را یادداشت کنید تا آنچه را که باید مطالعه کنید، پیگیری کنید. به عنوان مثال، شما می توانید تمام امتحانات خود را برای یک ترم در دفتر برنامه ریزی خود لیست کنید، و سپس جلسات مطالعه هفتگی خود را برای آمادگی هرامتحان، تقسیم کنید. از آنجا می توانید یک لیست کارهای روزانه تهیه کنید. همچنین می توانید از تقویم دیواری و لیست کارها برای پیگیری وظایف و مواردی که قصد دارید هر روز مطالعه کنید استفاده کنید.
- یک برنامه مطالعه ایجاد کنید.
با علامت گذاری تاریخ ها در تقویم در دفتر برنامه ریزی، پلنریا دفترچه یادداشت خود، یک جدول زمانی برای روزهای امتحان تعیین کنید. از قبل در مورد نحوه مطالعه خود برای امتحان برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال، روزهایی را که می خواهید روی آن موضوع تمرکز کنید ، تعیین کنید و هر بخش را هر روز مرور کنید. اشکالی ندارد که طرح شما یک طرح کلی باشد. اجازه ندهید برنامه ریزی شما زمانی را که قصد دارید برای مطالعه استفاده کنید، تلف کند. جزوات خود را بخش بندی کنید بنابراین هر روز فقط کمی درگیر مسائل و موضوعات سخت می شوید. این می تواند شما را از احساس خستگی بیش از حد باز دارد و به راحتی به خاطر پایبندی به برنامه تان، به طور مداوم به خود پاداش دهید.
یادگیری مطالب
- مطالب و جزوات هر دوره را بخوانید.
شما باید برای هر دوره یک کتاب درسی داشته باشید، همچنین مدرس شما می تواند کتاب ها یا جزوات دیگری را برای خواندن به شما اختصاص دهد. متن ها را روزنامه وار و خلاصه وار نخوانید. عادت های خوب مطالعه ای مستلزم خواندن همه جزوات به صورت اختصاصی است. اگر می توانید، قسمتهای مهم متون را هایلایت کنید. درباره هر چیزی که نمی فهمید تحقیق کنید و به جستجوی واژگان گیج کننده بپردازید. برای خود فلش کارت درست کنید تا بعداً از آنها استفاده کنید.
- یادداشت برداری کنید و مروری بر آنها داشته باشید و خلا های یادگیری خود را با تحقیقات پر کنید.
در طول کلاس و هنگام خواندن مطالب درسی، نکات کلیدی و موضوعاتی را که می خواهید بعداً در مورد آنها بیشتر تحقیق کنید، یادداشت کنید. وقتی از مدرسه به خانه برگشتید، بهتر است دوباره یادداشت های خود را مرور کنید و سعی کنید خلاهای یادگیری که برایتان ایجاده شده یا کاملاً درک نکرده اید را پر کنید. همانطور که برای امتحانات خود مطالعه می کنید، به هر اطلاعاتی که برای شما روشن نیست، بگردید تا بتوانید اطلاعات بیشتری به دست آورید. بسیار مهم است که شما جزواتتان را در هفته ها و روزهای منتهی به آزمون مرور کنید. هرچه جزواتتان را بیشتر مرور کنید، بیشتر در ذهنتان می نشیند و به خاطر سپردن آنها آسان تر می شود.
- کلاس های خود را ضبط کنید.
البته اگر از دانش آموزان دوره های آنلاین تیزلاین هستید نیازی به ضبط جلسات ندارید چراکه ویدیو جلسات بعد از پایان هر جلسه در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد. اما در غیر این صورت حتما برای اطمینان از ضبط سخنرانی با معلم یا استاد خود مشورت کنید. شما می توانید فایل های ضبط شده را به دفعات مورد نیاز گوش دهید تا مطالب را درک کنید. همچنین می توانید جای خالی یادداشت های خود را پر کنید.
از این امر به عنوان بهانه ای برای عدم یادداشت برداری در طول کلاس استفاده نکنید. هنوز باید یادداشت برداری کنید تا به خودتان کمک کنید مطالب را یاد بگیرید. با این حال اساتید تیزلاین جزوات تدریس شده در کلاس را یعد از هر جلسه در اختیار دانشاموزان قرار می دهند.
- برای خودتان فلش کارت بسازید
فلش کارت ها یک روش عالی برای مطالعه مطالب شما، به ویژه واژگان، نکات کلیدی و فرمول ها هستند. به عنوان مثال، شما می توانید فرایندهای علمی، فرمول های ریاضی یا شخصیت های تاریخی را که باید بدانید بر روی فلش کارت قرار دهید. سعی کنید از کارت های شاخص برای ساخت فلش کارتهای مرتب استفاده کنید یا یک کاغذ برش بزنید. علاوه بر این، می توانید از یک اپلیکیشن فلش کارت برای ایجاد مرتب فلش کارتها و تمرین آزمونها استفاده کنید.
- نقشه های ذهنی بسازید
نقشه های ذهنی تصاویر گرافیکی از موضوع شما و یک ابزار حافظه عالی برای استفاده، به ویژه هنگام آزمون ها هستند. به عنوان مثال، شما می توانید یک نمودار درختی ایجاد کنید که ایده هایی را که در حال مطالعه بر روی آنها هستید متصل کنید یا یک نقشه ذهنی بر اساس یادداشت های خود ایجاد کنید. هنگام تنظیم ذهنیت خود، در چیدمان یادداشت های خود خلاق باشید. نقشه ذهنی خلاقیت شما را پرورش میدهد. ابزاری است که باعث میشود ایدههای بیشتری بدهید، رابطه میان اجزای مختلف یک مجموعه را شناسایی کنید و حافظهتان را تقویت کنید. مایند مپ باعث میشود بتوانید اطلاعات را براساس اولویتی که دارند طبقهبندی کنید و این یکی از فواید نقشه ذهنی است.
- از کسی بخواهید که از شما آزمون یا امتحان بگیرد.
هنگامی که به امتحان یا آزمون خود نزدیکتر می شوید، از والدین، دوست یا معلم خود بخواهید تا اطلاعات شما را برای امتحان بسنجند. می توانید سوالاتی را برای آنها ایجاد کنید تا از شما آنها را بپرسند، از آنها بخواهید از یادداشت ها و جزواتتان از شما سوال کنند این به شما نشان می دهد که اگر لازم است هر موضوعی را قبل از امتحان واقعی مرور کنید. البته اگر میخواهید خود را در موقعیتی کاملا مشابه با آزمون قرار دهید و در اخر کارنامه و نتیجه دقیق داشته باشید از آزمون های شبیه ساز تیزلاین می توانید کمک بگیرید همچنین در سایت تیزلاین نمونه سوالات و ازمون های بسیاری به همراه پاسخنامه وجود دارد که میتوانید از آنها برای سنجش خود استفاده کنید.
- بسته به نوع امتحان عادات مطالعه خود را تنظیم کنید.
ممکن است یک آزمون چند گزینه ای، جای خالی، تشریحی، جواب کوتاه یا نوع دیگری داشته باشید. در بسیاری از امتحانات بیش از یک سبک سوال وجود دارد. برای یک آزمون چند گزینه ای، لیست ها و جداول تهیه کنید، تفاوت بین مفاهیم و کلمات را بدانید و بدانید چه موضوعاتی با یکدیگر مرتبط هستند.
برای یک امتحان با جای خالی، بر روی یادداشت های خود تمرکز کنید زیرا بیشتر معلمان سوالات خود را از جزوه هایی که ارائه می دهند می گیرند. شما باید از معلم خود انتظار داشته باشید که یک کلمه یا کلمات مهمی از جمله را حذف کنند مانند: اصطلاح، تاریخ ، عبارت یا شخصیت تاریخی و ….
برای امتحانات تشریحی یا جواب کوتاه، به آنچه استاد در کلاس بر آن تأکید کرده است توجه کنید. آنچه را درباره این موضوع می دانید بنویسید و در صورت لزوم تحقیقات بیشتری انجام دهید. برای تهیه لیستی از سوالات احتمالی، از جزوات درسی، راهنمای مطالعه و خلاصه کتاب درسی استفاده کنید. برای هر سوال تشریحی در حد امکان یک لیست مطالعه ایجاد کنید.
این ها تنها بخشی از عادات مطالعه جهت آماده شدن برای آزمون ها و امتحانات هست با ما در مقالات بعدی همراه باشید تا نکات بیشتر و جالبی را با شما به اشتراک بگذاریم.
ثبت ديدگاه